God sommar☀️

Kostholdskurs - Bra mat for bedre helse

”Bra Mat for bedre helse” er et inspirasjonskurs med fokus på bevisstgjøring rundt matvarevalg og vaner. Kurset passer for deg som kan ha nytte av å gjøre justeringer på dine vaner, med fokus på kosthold.

Grønnsaker med dip. Foto - Klikk for stort bilete Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon

Hva er Bra mat - kurset?

Den overordna målsettingen med kurset "Bra mat for bedre helse" er å motivere, hjelpe og gi støtte til å gjøre positive endringer i kostholdet under mottoet ”små steg – stor endring”. Du vil få økt kunnskap om måltidssammensetning, måltidsrytme, de ulike næringsstoffene (karbohydrater, fett og proteiner, samt ulike vitaminer og mineraler), hvordan lese varedeklarasjoner og gode tips og triks til et sunnere kosthold. Målet er at du etter fullført kursrekke skal føle deg bedre rustet til å ta gode matvarevalg tilpasset din målsetting. 

Friskliv Jæren tilbyr kurset Bra mat for bedre helse i to format: den ene går over fem ganger, med praktisk matlaging den siste gangen. Det andre går over to ganger, ingen praktisk matlaging.

Kursopplegget er utarbeidet av Helsedirektoratet og bygger på gjeldende nasjonale kostholdsanbefalinger. Her kan du lese mer om kostrådene.

Kurset er ikke behandlingsfokusert og erstatter ikke individuell veiledning fra autorisert helsepersonell.

Neste kurs:

Høsten 2024

Kursdatoer: 4.9, 11.9, 25.9, 2.10 og 16.10.

Tid: Onsdager kl. 12:00-14:30

Sted: Ålgård bo- og aktivitetssenter, Gjesdal. Siste kursdag (16.okt) blir i Timehallen. 

Pris: 300,-

Påmelding til kurs 

Kan dette kurset være noe for deg? Meld din interesse direkte i skjemaet under, så tar vi kontakt med deg. Man kan ikke delta på flere kurs samtidig. Dette for å få mest og best mulig utbytte av kurset man deltar på. Vi oppfordrer til å delta på maks ett kurs i halvåret.

Ved påmelding til kurs er det viktig at du undersøker at du kan delta alle kursgangene for å få best mulig utbytte av kurset.